Translate

среда, 18 февраля 2015 г.

Un troleibuz de generaţia a patra, pe străzile capitalei. Chirtoacă a fost primul şofer


Un nou troleibuz circulă, de astăzi, pe străzile capitalei. Este vorba despre o unitate de transport de generaţia a patra, produsă în Belarus, care a fost livrată municipalităţii aproximativ la acelaşi preţ ca şi troleibuzele cumpărate acum trei ani.

Foto: chisinau.md
Troleibuzul de model nou a fost anterior testat, iar acum este gata de a transporta călători. Primarul general, Dorin Chirtoacă, s-a bucurat de posibilitatea de a se afla primul la volanul troleibuzului.
Edilul capitalei a declarat că noua achiziţie „este un troleibuz al zilei de azi şi al zilei de mâine, pentru că aduce mai mult confort călătorilor, este mai silenţios, mai econom".
Potrivit lui Chirtoacă, în trei-cinci ani, toate troleibuzele care circulă pe liniile din capitală vor fi ca şi cele achiziţionate până în prezent de la compania din Belarus sau ca cel de generaţia a IV-a.
În acest an, la Chişinău au fost asamblate deja 12 troleibuze noi, inclusiv cel de generaţia a patra. În prezent, fiecare al doilea troleibuz care circulă pe rutele municipale este nou. În bugetul municipal pe anul 2014, pentru asamblarea troleibuzelor, au fost prevăzute 50 de milioane de lei.

Комментариев нет:

Отправить комментарий